Hej!

Du har kommit till bloggen Renées Matlagare. Vill du bli en av mina Matlagare? Då har du kommit till rätt ställe! Här samlar vi recept från som ni som besökare skickar in. Ni får även bidra med husmorsråd och matlagningstips. Jag kommer också att bidra en hel del med mina kunskaper, även om de är begränsade. Jag är ingen utbildad kock, men en passionerad amatör som gillar mat och matlagning. Här kan ni läsa lite mer om mig, men kortfattat kan jag säga att jag gillar att laga mat från grunden till mig och min familj. Jag gillar fräscha, gärna ekologiska råvaror och satsar på kvalitét. Ibland finns dock varken tid eller pengar till alla recept man vill göra, så då får man dra ner på ambitionsnivån lite.

Jag tänkte börja mitt första inlägg med ett recept som är hur enkelt som helst att laga. Visst, så här i LCHF-tider kanske det inte är världens nyttigaste, då det består nästan enbart av pasta, men det är så gott och enkelt att jag delar med mig ändå. Det har helt klart blivit min favorit-pastarätt.

För fyra portioner:

Koka upp pasta för fyra personer i lättsaltat vatten. Använd gärna färsk tagliatelle. Häll en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna. Finhacka en chili och 2-3 vitlöksklyftor och stek dem i oljan. Men passa det noga, vitlöken kan lätt brännas vid. Häll av pastan och blanda olja, chili och vitlök med pastan. Häll på en rejäl skvätt olivolja till och rör runt. Blanda i parmesanost efter behag, cirka 100-200 gram borde vara lagom. Krydda med svartpeppar efter smak. Servera med havssalt och njut!

Notera att denna rätt kan vara ganska stark, beroende på hur mycket och vilken sorts chili man använder. Så om dina barn inte gillar stark mat, kan ske detta inte är för dem. Mina barn gör det, så jag lagar gärna ofta denna rätt till dem när tiden inte räcker till, då den svängs ihop på en kvart.

/Renée

Favorit spaghettin