Vad är detta för något? Jo, detta är en blogg där alla kan vara med och bidra. Du kan själv vara en “matlagare” och en del av denna blogg. Jag heter Renée, är 43 år gammal och har en enorm passion för mat. Jag bor i Skåne och drömmen skulle vara att någon gång få öppna en restaurang. Jag har funderat på att söka till Sveriges Mästerkock, men har ännu inte känt mig tillräckligt säker i köket för att göra detta. Självförtroendet hade förmodligen fått en knäpp om jag hade fått alltför mycket kritik och ännu så länge känner jag mig inte så pass stark för att fixa det.

Jag lagar ständigt mat från grunden till min familj, som består av min 46-åriga man, samt våra två fina killar som är 8 år och 6 år. Det är ibland inte lätt att få ihop då vi alla har olika favoriter när det kommer till kött, fisk eller vegetariskt. Vi försöker att undvika så mycket hel- och halvfabrikat som möjligt och köper helst ekologiskt när tillfälle ges. Jag älskar att komma ut till lokala producenter och försöker gynna gårdsbutiker i så stor mån som möjligt.

När jag inte tillbringar tid i köket så är jag antingen på mitt jobb, på en förskola utanför centrala Lund, eller tillbringar tid med mina pojkar eller i naturen. Jag tycker mycket om att springa och tränar just nu till tjejmilen tillsammans med en väninna. Kroppen påverkas så mycket av vad vi äter, så jag försöker att alltid läsa innehållsförteckningar för att köpa bra produkter. Speciellt för barnens skull. I dag har produkterna blivit så mycket sämre än när jag växte upp, så därför försöker jag att lägga tid på att hitta så bra råvaror som möjligt.

I denna blog kommer jag att lägga upp recept, men vill gärna ha recept från andra. Så skriv till mig och bidra med ditt recept du med och bli en av mina ”Matlagare”. Tanken är att vi ska försöka inspirera varandra till god mat genom trevliga recept.

Ser fram emot ditt bidrag!

Med vänliga hälsningar,

Renée